Γλυκομαγειρέματα
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Φιλέτο ψαριού με σος από ψητές πιπεριές

Πήγαινε κάτω

Φιλέτο ψαριού με σος από ψητές πιπεριές Empty Φιλέτο ψαριού με σος από ψητές πιπεριές

Δημοσίευση  Η Μαγειρισούλα Τρι Ιουν 01, 2010 12:13 pm

Υλικά

* 1 κόκκινη πιπεριά
* 1 πράσινη πιπεριά
* 4 φιλέτα, 200 γραμμ. το καθένα ψάρι
* 1 κ.σ. ελαιόλαδο
* 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
* 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
* 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* ταλιατέλες βρασμένες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε τις πιπεριές στα 4 και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις βάζουμε σε σχάρα με τη φλούδα προς τα πάνω και τις ψήνουμε κάτω από γκριλ για περίπου 8΄, μέχρι να καψαλιστούν καλά. Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων, την κλείνουμε και μετά από 10΄ τις ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα, τραβώντας τη φλούδα. Τις κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια.
2. Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε ταψάκι. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε (με την πέτσα προς τα πάνω) στους 200°C για 12-15΄.
3. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, την κρέμα, τον άνηθο και βράζουμε για 5΄ μέχρι το μείγμα να πυκνώσει ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές.
4. Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο λίγες ταλιατέλες, από ένα φιλέτο ψαριού και περιχύνουμε με τη σάλτσα ψητής πιπεριάς. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Η Μαγειρισούλα
Η Μαγειρισούλα
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 56
Ημερομηνία εγγραφής : 19/05/2010
Ηλικία : 50

https://glykomageiremata.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης