Φιλέτο ψαριού με σος από ψητές πιπεριές

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Φιλέτο ψαριού με σος από ψητές πιπεριές

Δημοσίευση  Η Μαγειρισούλα Την / Το Τρι Ιουν 01, 2010 12:13 pm

Υλικά

* 1 κόκκινη πιπεριά
* 1 πράσινη πιπεριά
* 4 φιλέτα, 200 γραμμ. το καθένα ψάρι
* 1 κ.σ. ελαιόλαδο
* 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
* 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
* 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* ταλιατέλες βρασμένες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε τις πιπεριές στα 4 και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις βάζουμε σε σχάρα με τη φλούδα προς τα πάνω και τις ψήνουμε κάτω από γκριλ για περίπου 8΄, μέχρι να καψαλιστούν καλά. Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων, την κλείνουμε και μετά από 10΄ τις ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα, τραβώντας τη φλούδα. Τις κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια.
2. Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε ταψάκι. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε (με την πέτσα προς τα πάνω) στους 200°C για 12-15΄.
3. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, την κρέμα, τον άνηθο και βράζουμε για 5΄ μέχρι το μείγμα να πυκνώσει ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές.
4. Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο λίγες ταλιατέλες, από ένα φιλέτο ψαριού και περιχύνουμε με τη σάλτσα ψητής πιπεριάς. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
avatar
Η Μαγειρισούλα
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 55
Ημερομηνία εγγραφής : 19/05/2010
Ηλικία : 44

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://glykomageiremata.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης