Μπακαλιαροκροκέτες με μπίρα
Σελίδα 1 από 1
Μπακαλιαροκροκέτες με μπίρα
Φανταστικές μπακαλιαροκροκέτες, πεντανόστιμες και τραγανές. Διαλέξτε παχιά φιλέτα παστού μπακαλιάρου και αφαιρέστε την πέτσα και τα σκληρά μέρη. Μουσκέψτε τα σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει. Αλλάζετε συχνά το νερό, ώστε να ξαλμυρίσει γρήγορα και να φουσκώσει η σάρκα του.
Υλικά
* 500 γραμμ. ξαλμυρισμένος και καθαρισμένος μπακαλιάρος
* 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
* 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
* 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
* 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
* 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
* 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* μπόλικο φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση:
Με τα δάχτυλα μαδάμε τον μπακαλιάρο σε ίνες. Τον βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, ν’ αναμειχθεί ο χυλός. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20΄, να ενωθούν οι γεύσεις. Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα. Τη ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν. Τις σερβίρουμε με σκορδαλιά.
Μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 5 λεπτά.
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
* 500 γραμμ. ξαλμυρισμένος και καθαρισμένος μπακαλιάρος
* 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
* 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
* 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
* 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
* 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
* 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* μπόλικο φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση:
Με τα δάχτυλα μαδάμε τον μπακαλιάρο σε ίνες. Τον βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, ν’ αναμειχθεί ο χυλός. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20΄, να ενωθούν οι γεύσεις. Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα. Τη ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν. Τις σερβίρουμε με σκορδαλιά.
Μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 5 λεπτά.
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης